7 Tips om een vakman te herkennen

Als je een vloer laat leggen, wil je er honderd procent van op aan kunnen dat die vloer goed wordt gelegd. En ook: volgens afspraak. Je wilt een vakman! Punt. Daar betaal je ook voor.

Maar hoe herken je een vakman? Want op iemands blauwe ogen afgaan, is altijd verraderlijk. En zou ook jammer zijn voor ons, aangezien niemand van ons blauwe ogen heeft ?

Dus: hoe herken je een vakman?

We geven je 7 tips waar je op kunt letten:

 1. Een vakman denkt breed
  Een vakman zal niet klakkeloos een offerte afgeven, waarvan later dan blijkt dat het project toch net iets anders in elkaar steekt dan verwacht. Hij inventariseert je wensen, geeft advies en toont in het gesprek met jou de verschillende mogelijkheden.
 2. Een vakman denkt met je mee
  Dat is beide kanten op: hij geeft je tips en neemt je mee in de technische aspecten van vloeren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Maar hij zegt het ook eerlijk als hij het niet eens is met keuzes die jij wilt maken. En uiteraard weet hij dat prima te onderbouwen!
 3. Een vakman bespreekt jouw ‘woongedrag’
  Heb je huisdieren? Of (kleine) kinderen? Dat zijn vragen die een vakman je stelt. De wijze waarop je een ruimte gebruikt, bepaalt namelijk mede de keuze voor constructies en materialen.
 4. Een vakman levert een correcte offerte
  In die offerte zijn alle werkzaamheden meegenomen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Bovendien neemt hij alle tijd om een offerte persoonlijk met je door te nemen en eventuele onduidelijkheden toe te lichten. Met een offerte van een vakman weet je vooraf precies waar je aan toe bent.
 5. Een vakman helpt je kosten besparen
  Wil je zelf bepaalde werkzaamheden verrichten, bijvoorbeeld in de voorbereidingen? Omdat je kosten wilt besparen. Geef dat aan. De vakman vertelt je precies wat je zelf kunt doen en wat hij vervolgens van je verwacht.
 6. Een vakman maakt heldere afspraken
  Heel simpel voorbeeld: wat gebeurt er met het restmateriaal? Na het aanleggen van een cementdekvloer heb je met restanten te maken. Wie voert die af? Kwestie van vooraf afspraken maken daarover. Zorgen dat je het hele traject duidelijk hebt, zodat je ook hier niet voor onverwachte zaken en kosten komt te staan.
 7. Een vakman stelt kwaliteit boven tijd
  Klusprogramma’s op tv willen je nog wel eens doen geloven dat je een compleet huis in een dag renoveert ? Natuurlijk wil je die vloer er zo snel mogelijk in hebben liggen, maar snelheid mag niet ten koste gaan van kwaliteit. Tenminste, dat vindt de vakman!

 

Oké, maar hoe ziet een vakman eruit?

Je kunt het natuurlijk niet aan zijn neus aflezen. Daarom is er de NOA Afbouwgarantie. NOA staat voor Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouw. Het is een branchevereniging voor afbouwbedrijven, waaronder ook vloerenleggers. Heeft een bedrijf zo’n NOA Afbouwgarantie, dan kun je ervan uitgaan dat je met een vakman te maken hebt.

Meer informatie over NOA vind je op www.noa.nl. En voor het geval je het je nog afvraagt: De Vloerenmakers is uiteraard aangesloten bij deze branchevereniging ?

Wilt u nog meer weten?

Kom langs

Hoeksehei 10 Erp

Bel ons

of stuur ons een bericht