Ons aardbolletje

Al jarenlang wordt er gezocht in het heelal naar een ‘nieuwe aarde’. Eentje die zo goed mogelijk lijkt op onze aarde. Maar er is altijd wel iets wat anders is; de atmosfeer, de temperatuur, de daglengte, de grootte, of wat te denken van de afstand gemeten vanuit onze aarde?
Ik vraag me af of ze er ooit wel een zullen vinden die lijkt op onze aardbol. Want laten we eerlijk zijn, in het hele zonnestelsel is de aarde maar een klein speldenknopje, alleen daarom al is de kans klein dat we er nog zo’n fascinerend bolletje tegenkomen. En zoals we nu met de aarde omgaan, kan niet blijven doorgaan. Kortom, we moeten zuinig(er) zijn op dit prachtige, bijzondere en waardevolle bolletje wat ons thuis is.

Wat doen wij?
Wij vinden dat niets doen geen optie is, dat ieder zijn steentje bij moet dragen. En dat we daarin een goed voorbeeld horen te zijn, oftewel dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Daarom hebben we zonnepanelen laten leggen op onze bedrijfsruimte. En ruim voldoende zodat we meer stroom opwekken dan dat we door het jaar heen verbruiken. En voor de stroom die we afnemen, bijv. in de nacht of op donkere dagen, nemen we de stroom af bij een leverancier die enkel groene energie opwekt en levert.
Daarnaast rijdt ons gehele wagenpark enkel op GTL (gas-to-liquid) brandstof. Deze brandstof bevat nauwelijks aromaten en zwavel, hierdoor wordt de schadelijke uitstoot van koolwaterstoffen en stikstofoxiden verminderd. Net als de koolmonoxide en fijnstof. Ook zorgt het voor een volledigere verbranding met als gevolg minder roet in (en stank van) uitlaatgassen.

Demontabel bouwen
Waar mogelijk zullen we adviseren om demontabel te bouwen. Voor onze producten geldt dan dat deze makkelijk te verwijderen zijn. Denk hierbij aan het niet hechtend leggen van een dekvloer. Belangrijk is dan daarna dat de dekvloeren die wij aanbrengen herbruikbaar zijn als grondstof, bijvoorbeeld om onder wegen aan te brengen.

Circulair
Vanaf 2030 moet 50% van de gebruikte grondstoffen circulair zijn. Vanaf 2050 zelfs 100%.
Daar is zeker nog werk aan de winkel, maar de mogelijkheden zullen de komende tijd verder uitgezocht gaan worden. Hierin zullen we dan zeker ook weer ons steentje in bijdragen.

Advies is welkom!
Heb jij goede ideeën of tips waardoor we nog wat extra’s kunnen doen voor het milieu?
Laat het gerust weten, we staan hier graag voor open!

bos-milieu

Kom langs

Hoeksehei 10 Erp

Bel ons

of stuur ons een bericht