Weken wachten totdat de smeervloer droog is… Hoe verkort je de droogtijd?

Daar is snel op te antwoorden. Er is namelijk maar één manier waarop je dat veilig en kwalitatief goed kunt doen: voeg droogtijdversnellers toe aan de mortel van de cementdekvloer.

Ja, maar welke droogtijdversneller, zul je dan vragen?

Je hebt inderdaad verschillende opties. Welke je moet kiezen, hangt vooral af van de dikte van de cementdekvloer. Laat je daar over adviseren. En daarvoor geldt: bel gerust. Zelf werken wij met producten die droogtijden geven van 4 dagen, 10 dagen en 16 dagen. Dat is supersnel als je bedenkt dat de gebruikelijke droogtijd, bij een zandcementvloer zonder droogtijdversnellers, ongeveer 1 week per centimeter is.

Waarom zou je droogtijdversnellers toevoegen?

Heel simpel: dan kun je eerder je bovenvloer leggen, geef je de bouw of verbouw van je woning een versnelling of kun je de winkel toch eerder openen dan gepland.

Het toevoegen van droogtijdversnellers is weliswaar een extra investering, maar in de praktijk weegt die niet op tegen de voordelen die je er mee haalt. De bouw vlot sneller, je hoeft minder huur te betalen, hebt minder of geen dubbele woonlasten of genereert misschien zelfs wel extra inkomsten omdat je je bedrijfspand of winkel eerder kunt openen dan gepland.

En bouwdrogers dan? Die halen het vocht toch ook snel(ler) uit de cementdekvloer?

Dat klopt! Maar let op: dat is juist niet wat je wil!

Het drogen van een cementdekvloer is een spel tussen elementen. Een van die elementen is vocht. Heel simpel: de vloer heeft het vocht nodig om sterk te worden. Trek je dat vocht snel uit die vloer, dan beïnvloedt je dat proces op een negatieve manier. Dat kan bijvoorbeeld tot scheuren in de vloer leiden.

Scheuren in de ondervloer … dat is toch niet zo erg? Die zie je straks toch niet meer, toch?

Fout. Dat zie of merk je dus wel. Een kwalitatief slechte ondervloer heeft per definitie impact op de kwaliteit en uitstraling van je bovenvloer.

Scheuren bijvoorbeeld kunnen door gaan tekenen in de gietvloer, maar kunnen ook voor barsten in grootformaat tegels zorgen.

We blijven het zeggen: een mooie vloer begint met een goede ondervloer!

Gouden tip voor als je snel keramische tegels wilt leggen!

Er is een manier om supersnel tegels te lijmen, zonder droogtijdversneller te gebruiken; en dus zonder dat je met meerkosten van die versnellers zit. Wil je weten welke tip dat is?

Neem contact op en ik vertel het je! Gewoon gratis en voor niks ?

aftelkalender

Wilt u nog meer weten?

Kom langs

Hoeksehei 10 Erp

Bel ons

of stuur ons een bericht