5){ ?>

De Vloerenmakers v.o.f.
Hoeksehei 10
5469 NJ Erp

T 0492-468919
E info@devloerenmakers.nl

  • Image description
  • Image description

    Een gratis offerte!

Kwalitatief hoogstaande cementdekvloeren

Door het toevoegen van een plastificeerder aan de mortel wordt een kwalitatief hoogstaande cementdekvloer bereikt welke voor nagenoeg elk type vloerafwerking geschikt is. Hierbij de voordelen op een rijtje:

- Vervangt alle net- en vezelwapeningen en alle vloerverwarmingstoeslagmiddelen

- Minimaliseert scheur- én holtevorming

- Beduidend sterkere mortel, hogere druksterkte en buigtreksterkte

- Kortere droogtijd t.o.v. traditionele cementdekvloer

- Beter te verlijmen oppervlak voor bijv. parketteur of vloerbekleder

- Betere warmtegeleiding

- Reduceren/besparen stookkosten

- Snellere sterkteontwikkeling

- Sneller beloopbaar

- Geschikt voor hechtende en zwevende cementdekvloeren

- Geschikt voor cementdekvloeren i.c.m. vloerverwarming

- Geschikt voor cementdekvloeren in vochtige ruimtes

- Geschikt voor buiten gesitueerde cementdekvloeren

Toeslagmiddel voor vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming? Wellicht is het voor u dan ook wenselijk dat we een toeslagmiddel aan de cementdekvloer toevoegen. Enkele belangrijke voordelen hiervan zijn:

- Betere warmtegeleiding

- Reduceren/besparen stookkosten

- Beperkt (krimp)scheuren

Door het toevoegen van een toeslagmiddel wordt de mortel smeuïger en bevat het een minder open (=lucht) structuur. Hierdoor zal de mortel beter uw vloerverwarmingsslangen omsluiten wat tot een betere warmtegeleiding resulteert.

Nu de warmte beter en sneller afgegeven wordt, zal de ruimte ook sneller op de juiste temperatuur zijn. Dit geeft een besparing op uw stookkosten. Nog een belangrijk voordeel is dat het toevoegen van het toeslagmiddel (krimp)scheuren beperkt. Krimp van de cementdekvloer wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid bindmiddel (=cement) en de hoeveelheid water. Door het toeslagmiddel toe te voegen kan de hoeveelheid water aan de mortel worden beperkt.

Beperken van krimpscheuren

Voor het beperken van krimpscheuren zijn diverse extra mogelijkheden beschikbaar. Kijk hiervoor bij kwalitatief hoogstaande cementdekvloeren of toeslagmiddel voor vloerverwarming of wapeningsnet of vezelwapening of droogtijdversneller.

Hogere druksterkte

Er zijn meerdere manieren om de druksterkte van uw cementdekvloer hoger te krijgen. Dit kan door een hogere klasse toe te passen welke wordt bereikt door het toevoegen van extra cement aan de mortel. Maar meer cement geeft ook meer kans op (krimp)scheuren.

Houdt dit dus altijd in gedachte als u kiest voor een hogere druksterkte middels het toevoegen van extra cement aan de mortel. De druksterkte kan ook verhoogd worden middels het toepassen van een kwalitatief hoogstaande cementdekvloeren of wapeningsnet of droogtijdversneller.

Wapeningsnet

Een goede manier om zowel een hogere druksterkte en (krimp)scheuren te beperken is het plaatsen van een wapeningsnet.

Een wapeningsnet heeft wetenschappelijk bewezen aan 'zijn taak' als wapening te voldoen en zorgt dus voor een hogere druksterkte van de cementdekvloer. Daarnaast beperkt het (krimp)scheuren tijdens het drogingproces. Het bindmiddel cement i.c.m. water wil immers krimpen en zal daarmee 'trekken' aan de cementdekvloer. Doordat deze trekkracht verdeeld wordt over het gehele wapeningsnet zullen de (krimp)scheuren beperkt worden.

Zorg overigens bij natuursteen altijd voor een thermisch verzinkt wapeningsnet i.v.m. het mogelijk doortrekken van verkleuringen!

Vezelwapening

Voor vezelwapening (= kunststofvezels) wordt doorgaans gekozen als er onvoldoende dikte van de cementdekvloer te bereiken is om een wapeningsnet te plaatsen en men toch de (krimp)scheuren wil beperken. Let op: ondanks de benaming van vezelwapening, vergroot dit type vezel niet wezenlijk de (druk)sterkte.

En om gelijk nog een fabeltje de wereld uit te helpen: Vezelwapening draagt NIET bij aan een betere warmtegeleiding van uw vloerverwarming in uw cementdekvloer!

Droogtijdversneller

De gemiddelde droogtijd van een cementdekvloer bedraagt ca. 1 week per 10mm cementdekvloerdikte. Wilt u deze tijd aanzienlijk verkorten, bijvoorbeeld omdat u uw (nieuwe) winkel snel open wilt stellen voor uw klanten, of dat u snel wilt verhuizen naar uw nieuwe woning of bedrijfspand, dan is er de mogelijkheid om een droogtijdversneller toe te voegen aan de mortel.

Er zijn verschillende droogtijden mogelijk en deze variëren van 4 tot 16 dagen droogtijd. Naast het verkorten van de droogtijd zijn er nog enkele andere pluspunten te benoemen voor het toepassen van droogtijdversneller namelijk:

Reduceren (krimp)scheuren

Hogere buigtreksterkte (met name van belang voor bepaalde vloerafwerkingen)

Hogere druksterkte

Slijtlaag

Kiest u ervoor om geen afwerking te plaatsen op uw cementdekvloer zoals voor uw garage of werkruimte, dan is het aan te raden om een slijtlaag aan te brengen op de cementdekvloer. Deze slijtlaag van kwarts verbetert de slijtvastheid van uw cementdekvloer. Hierdoor kunt u langer blijven genieten van uw cementdekvloer

Hechtmiddel

Met name bij bestaande ondervloeren is het aan te raden om de cementdekvloer aan te branden met hechtmiddel. Deze ondervloeren hebben namelijk een grote zuigkracht waardoor ze het water onttrekken uit uw cementdekvloer met als mogelijk gevolg het onthechten van de cementdekvloer aan de ondervloer.

Een bijkomend voordeel van aanbranden met hechtmiddel is dat vaak kan worden volstaan met een lagere sterkte en/of geringere dikte van de cementdekvloer.

Randisolatie / Kantstroken

Een zwevende cementdekvloer is een dekvloer die wordt aangebracht op een vaak samendrukbaar (verend) isolatiemateriaal. Bij zwevende cementdekvloeren en ook zeker indien daarbij vloerverwarming aanwezig is moet extra aandacht worden besteed aan het vrijhouden van de vloer in verband met het kunnen werken van de cementdekvloer.

Dit werken van uw cementdekvloer kan bereikt worden middels het plaatsen van randisolatie oftewel kantstroken. Randisolatie moet zo zijn samengesteld en van een dergelijke afmeting zijn dat de vervormingen (uitzetten of krimpen) van de cementdekvloer geen hinder ondervindt.

Hogere vlakheidsklasse

Aan de vlakheid van de cementdekvloer worden steeds hogere eisen gesteld. Met name bij de vloerafwerkingen zoals (grote) tegels, PVC, hout, (PU) gietvloer. Maar eigenlijk bij elk type vloerafwerking wenselijk. Stelt u of de leverancier van uw vloerafwerking een hoge(re) vlakheidsklasse dan kunt u dat altijd kenbaar maken. We kunnen u hier uiteraard in voorzien.