5){ ?>

De Vloerenmakers v.o.f.
Hoeksehei 10
5469 NJ Erp

T 0492-468919
E info@devloerenmakers.nl

  • Image description
  • Image description

Een cementdekvloer is de afwerkvloer die bovenop de draagvloer komt te liggen. Dat kan zijn om de ondervloer op hoogte te brengen of om een vlakke ondervloer te krijgen waarop eventueel later de vloerafwerking komt te liggen, zoals parket, tegels of siergrind.

Wat is een cementdekvloer?
Een cementdekvloer bestaat uit een mix van zand en cement (vandaar ook wel eens de benaming zandcementvloer). Het is een snelhardende substantie die niet vloeit, maar met een spaan moet worden vlak gestreken. Het maken van een cementdekvloer is dus nog steeds handenwerk; en daarmee ook vakwerk.

Het voordeel van een cementdekvloer
Cementdekvloeren zijn de meest toegepaste afwerkvloeren, zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw. De voornaamste reden daarvan is dat de vloeren relatief snel en gemakkelijk kunnen worden gelegd. Bovendien zijn cementdekvloeren vochtresistent en kunnen ervaren vloerenmakers relatief makkelijk hoogteverschillen aanbrengen, zodat bijvoorbeeld de parket/tegels op hetzelfde niveau komt te liggen als de vloerbedekking.

Cementdekvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming
Een veelgestelde vraag aan ons is of cementdekvloeren ook geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Het antwoord: ja. Feitelijk is een cementdekvloer zo veelzijdig dat hij in iedere situatie kan worden toegepast. Het enige wat wij u aanraden is vooraf goed te bedenken aan welke eisen uw vloer moet voldoen. Dan kunnen wij daar met het maken van de cementdekvloer rekening mee houden, bijvoorbeeld met de dikte of hardheid ervan. Heeft u vragen, neem gewoon eens contact op.

Naam:

Telefoon*:

E-mail:

Adresgegevens van de locatie waar u de cementdekvloer gelegd wilt hebben:

Wat is het totale oppervlakte dat moet worden gelegd?
(m² bij benadering)

Wat is de dikte van de cementdekvloer?

Wanneer moet de cementdekvloer worden gelegd?

Overige informatie